Felkavartuk az állóvizet

A www.gyerehaza.org két hónap alatt elérte az 50.000-es látogatásszámot, heves párbeszédet indított útjára és közéleti szimbólummá emelte a Túró Rudit.

A Gyere haza! kezdeményezést március 12-én mutattuk be egy sajtótájékoztató keretén belül. Igazi nyilvánosságot azonban akkor kapott, amikor nyitóoldalas írás jelent meg róla többek között az origo.hu-n, és több szatirikus közéleti blog is foglalkozni kezdett vele. A heves reakciókat kiváltó állításainkat kifejthettük a az ATV és a Duna TV politikai talk showiban, a vita pedig több száz résztvevővel indult meg a www.gyerehaza.org fórumain. A sors iróniája, hogy a kezdeményezés egyik szimbólumának tekintett Túro Rudiból kulturális meme lett: egy teljes cikk foglalkozott a szimbolikájával, de az is előfordult, hogy ellenzéki szervezetek transzparensen követelték a "rudit" az új Alaptörvénybe.  

Mindeközben a weboldalunk elérte az 50.000-es látogatásszámot. Külön öröm, hogy több mint ezren keresték fel a honlapunkat az Egyesült Királyságból, Németországból és az Egyesült Államokból, több száz magyar fiatalhoz jutottunk el Belgiumban, Ausztráliában, Ausztriában, Hollandiában, Írországban, Svájcban...de ha hinni lehet a statisztikáknak, akkor még perui és vietnami IP címekről is felkerestek.

Május elején átléptünk a konkrét tettek mezejére, ekkortól ugyanis a gyerehaza.org és az IKSZ tanácsadással segíti a külföldön élő, de itthon dolgozni vágyó, diplomás magyar fiatalokat. A honlapot továbbiakban heti rendszerességgel tervezzük frissíteni hasznos információkkal, elemzésekkel és blogbejegyzésekkel, de önkénteseink (a munkavállalási tanácsadás mellett) elsősorban a kezdeményezéshez kapcsolódó szakpolitikai és önkormányzati javaslatok, programok gyártására összpontosítanak. A honlap frissítéseit addig is a facebook-os oldalunkon lehet legjobban követni.

  

impresszum | kapcsolat