Gyógyszergyártók a fiatal szakemberek elvándorlása ellen

Az orvosok mellett egyre több gyógyszerész, vegyész is külföldön próbál jól fizető állást keresni magának, holott a képzett szakemberekre itthon is egyre nagyobb az igény.

 

A magasan kvalifikált hazai szakemberek itthon tartása érdekében kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem, a Teva Gyógyszergyár Zrt. és a Teva Magyarország Zrt. A több évre szóló együttműködés pénzbeli értéke eltörpül a megállapodás gazdasági szereplőit érintő jelentősége és a hazai munkaerőpiac élénkítésére gyakorolt hatása mellett. Ezzel tovább erősödik az aláíró felek közti szoros kapcsolat, melynek keretében három éve működik sikeresen Kihelyezett Tanszék a gyógyszergyárban, valamint a korábban meghirdetett Ipari Gyógyszergyártás Szakkollégiumra jelentkező hallgatók száma is folyamatosan nő. A félévente kiírt Teva ösztöndíj program is népszerű a vegyész, vegyészmérnök és biomérnök hallgatók körében, ugyanis Debrecenben a program beindítása óta fogadott 30 hallgatóból, 18 diák az említett felsőoktatási intézményből érkezett.

 

A sokszor elmélet-orientáltnak mondott hazai felsőfokú képzés támogatására irányuló komplex program célja, hogy a tananyagba minél több gyakorlati elem kerülhessen be. A Teva Gyógyszergyárnak mint termelőüzemnek elsődleges célja, hogy a fiatalokkal a lehető legkorábban megismertesse az ipar gyakorlati oldalát, hiszen a fiatal diplomások igazi szakemberré csak több éves munkavégzés közbeni tanulás után válhatnak.

 

Teljes cikk itt.

 

Forrás: http://www.teva.hu

impresszum | kapcsolat