Smart Pont: vállalkozásra fel!

A SMART Pont megnyitó workshop vendégei voltunk

„Okospont” nyílt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) központjában a 35 éven aluli fiatalok vállalkozóvá válásának, vállalkozásainak támogatásáért.

A Gyere Haza Alapítványt többen képviseltük a 2013. 11. 25-én átadott Budapest Smart Pont sajtómegnyitóján és szakmai workshopján.

Az Alapítvány üdvözli a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Okospontját, és reméli, hogy számos fiatal válhat sikeres vállalkozóvá az i. e. Smart európai uniós projekt segítségével.

A SMART Pontot dr. Bagdy Gábor, Budapest főváros főpolgármester-helyettese, Szalai Piroska, Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke és a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri biztosa, továbbá Stuart Simpson, az i. e. Smart projekt leader partnerének képviselője nyitotta meg.

Az ifjúsági munkanélküliség csökkentése, a régiók és az ország versenyképességének növelése, a családok életszínvonalának emelése, a kis- és középvállalkozások üzleti környezetének fejlesztése – mind olyan pozitív hozadékok, amelyek elérésében nagy szerepe lehet a Budapest Smart Pontnak és a hasonló kezdeményezéseknek.

A Közalapítvány és a magyar i. e. Smart projekt friss partnerei között tudhatja alapítványunkat. Az együttműködés lehetőséget biztosít a külföldön élő hazatérni vágyó magyar fiataloknak arra, hogy a hazatérés feltételeinek, a magyarországi munkahely megtalálásának támogatásán túl már a vállalkozóvá válásban is segítséget kaphassanak – az e-Smart Ponton keresztül akár külföldi tartózkodásuk alatt is.

„Budapest főpolgármester-helyetteseként külön öröm számomra, hogy hazánkban az első ilyen kompetencia központ Budapesten létesül, lehetőséget teremtve a kreatív fiatalok számára, akik új elképzelésekkel, ötletekkel rendelkeznek, hogy megtudják, hogyan lehet ezekből az ötletekből valódi vállalkozást létrehozni” – mondta el a megnyitón dr. Bagdy Gábor, Budapest főváros főpolgármester-helyettese.

„A vállalkozások és vállalkozási ötletek megmérettetésén első szakaszban a legígéretesebb 10 vállalkozást vagy ötletet választják ki a szervezők. Az üzleti tervek továbbfejlesztése után a legjobb 5 vállalkozó vagy vállalkozni vágyó fiatal delegálásra kerül a nemzetközi SMART Campusra, ahol a legkiválóbb nemzetközi trénerekkel és szakértőkkel dolgozhatnak együtt, akik érdemben tudják őket támogatni az üzleti terveik megvalósításában” – ismertette Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány elnöke.

A SMART Pont a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Alapítvány székhelyén, a 1072 Budapest, Rákóczi u. 18. alatt nyílt meg.

Biztatunk minden 35 év alatti fiatalt, aki valaha is gondolt arra, hogy vállalkozást indítson, vagy már saját vállalkozásában dolgozik az www.iesmarthungary.net honlap felkeresésére és a projektben való részvételre!

SMART Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=2okh-PXfnLA

Smart Pont: vállalkozásra fel!
Smart Pont: vállalkozásra fel!
Smart Pont: vállalkozásra fel!
impresszum | kapcsolat