„…pozitív hozzáállással és mosolygósan minden könnyebben sikerül. Erre példa a személyes élettörténetem is.”

Gina története

„Összességében szeretném jelezni a külföldön élő, magyar kétkedőknek, hogy itthon is vannak esélyek. Nyilván másabbak mint kint, de aki nem a sült galambra vár és tesz is érte, az el tud helyezkedni és meg tudja itt is találni a számításait Magyarországon. Persze valóban nehéz itthon (is)… De pozitív hozzáállással és mosolygósan minden könnyebben sikerül. Erre példa a személyes élettörténetem is.”

Egy pozitív történettel szeretnék hozzájárulni a "Külföldről hazatérők és sikeresen munkát találók" köréhez.

2010 májusában költöztem ki Londonba a magyarországi cégemen keresztül és gyönyörű, élményekkel, új barátokkal, életérzésekkel teli 3 évet töltöttem kint. Nagyon imádtam, bár voltak mélypontok, főleg a család és a jól megszokott környezetem, honvágy miatt. Pozitív, lelkes és kommunikatív személyiségként, nem hagytam azonban magam a hullámvölgyben heverni. Azért mentem ki hogy ÉLJEK, nyitottabb legyek a világ felé, valami újat próbáljak ki, amíg még fiatal vagyok és bármikor utazgathatok. Emellett pedig csalódott voltam Magyarországban, a negatív, borúlátó emberekben.

Kimenni azonban csak pár évre szerettem volna, sosem tudtam volna elképzelni, hogy ez örökre tartson. Elutaztam tehát, majd eltelt 3 év és úgy éreztem, hogy bár minden jól alakul mégis elég. Vágytam valami másra, immáron itthon, családi körben, a párommal és a saját lakásomban. Meghoztam a nagy döntést és hazaköltöztem. Tudni kell, hogy kint nagyon jó munkám volt, amit kifejezetten szerettem. Mind a kollegák, mind a főnökeim szuperek voltak, elismertek, dicsértek, jutalmaztak ha kellett, egyszóval értékelték a munkám, amit sajnos itthon nem mindig így tapasztaltam.

Már a hazaköltözésem előtt terveztem kintről állást találni idehaza. Sok akadállyal találkoztam elsősorban a munkaadók rugalmatlanságából adódóan. Előfordult, hogy néhány napon belül szerettek volna személyes interjúra behívni, vagy épp egy héten belül munkába akartak volna állítani. Volt, hogy elbizonytalanodtam. Főleg egy-egy sikertelen interjú után, de bíztam magamban, a talpraesettségemben és az akaraterőmben. Közben rengetegen mondták körülöttem, hogy pár hónapon belül úgyis vissza fogok menni, mert itthon nincsenek lehetőségek vagy ha vannak is, az nem az ember elvárásainak megfelelő. Sokan próbáltak megingatni döntésemben, hogy megéri-e hazaköltözni, feladni a biztos jót. Kockázatos volt tehát, de úgy jöttem haza, hogy még nem volt meg az itthoni biztos állásom.

Így jöttem tehát haza, idén május közepén. Úgy gondoltam, hogy nem adom fel és legkésőbb szeptember elejére nagyon jó munkám lesz! Nincs mese, ez volt a célom! Elkezdtem küldözgetni az életrajzaimat – közben pedig igyekeztem élvezni is a nyarat. Néha rányomtam egy-egy szimpatikusnak tűnő pozícióra, de azért nem törtem össze magam az álláskeresésben. Nyáron valóban nehezebb megfelelő munkát találni, de szerintem egyáltalán nem lehetetlen. Inkább azt mondanám, hogy maximum lassabbak a folyamatok, tovább tart a különböző körökre hívások ideje, mert sok HR-es szabadságon van.

3 hónap telt el mióta hazajöttem és nagyjából 8 interjún voltam, amiben már benne vannak a második körök is. Könnyebb dolgom volt itthon, mert nem kellett állásinterjú miatt hazarepülnöm, úgyhogy nem egészen 3 hónap után jött az a bizonyos telefon, hogy engem választott a munkaadó, velem szeretnének dolgozni. Kicsit nehezen hittem el a jelentkezéssel kapcsolatos nehézségek után, de SIKERÜLT és beérett a kemény munkám gyümölcse. Egy brit telekommunikációs cégnél, egy elég szép pozícióban elhelyezkednem és terveimnek megfelelően az angolt napi szinten használhatom. Összességében szeretném jelezni a külföldön élő, magyar kétkedőknek ezért, hogy itthon is vannak esélyek. Nyilván másabbak mint kint, de aki nem a sült galambra vár és tesz is érte, az el tud helyezkedni és meg tudja itt is találni a számításait Magyarországon. Persze valóban nehéz itthon (is)… De pozitív hozzáállással és mosolygósan minden könnyebben sikerül. Erre példa a személyes élettörténetem is.

impresszum | kapcsolat