Együttműködés az EMMI és a Gyere Haza Alapítvány között! Mit? Miért? Hogyan?

Magasabb sebességbe kapcsoltunk.... 2013. márciusi nagy bejelentésünk háttere. 

 

 

A Gyere Haza Alapítványt és internetes felületeit (www.gyerehaza.org, www.facebook.com/gyerehaza) külföldet megjárt magyar fiatalok hozták létre azzal a céllal, hogy segítsék a többi kivándorló magyar fiatal hazatérését, és itthoni boldogulását. Az Alapítvány hitvallása szerint ugyanis, a külföldön tanulmányi vagy munkatapasztalatokat szerzett és nyelveket beszélő fiatalok itthon is képesek sikeres karriert építeni ráadásul valós hajtómotorjává tudnak válni társadalmunknak, gazdaságunknak és szűkebb közösségeiknek. Ezt a kiindulási feltételezésünket támasztják alá személyes élettapasztalataink, valamint a hazatérő fiatalok honlapunkon is bemutatott példái (http://gyerehaza.org/itt_is_lehet). 

 

2013. március 21-i sajtótájékoztatónkon azt jelentettük be, hogy útjára indítottuk Gyere Haza Karrier Pont ingyenes karrier-tanácsadási szolgáltatásunkat, amelyet most az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatása alá vont. Bejelentettük továbbá, hogy a Gyere Haza Alapítvány programján keresztül immáron több fiatal magyar fiatal család sikeres hazatérést is segítettünk, akik közül jelen lesznek a sajtótájékoztatón is.

 

A Gyere Haza Karrier Pont keretében széleskörű információnyújtással és karrier tanácsadással segítjük a külföldön élő fiatalok sikeres hazatérését. Ennek keretében kínálunk a hazatérést fontoló élő magyar fiataloknak olyan munkaerő-piaci tájékoztatást, adminisztratív, jogi támogatást és karrier tanácsadást, amely segíti visszailleszkedésüket. Tanácsadóinkhoz a hazatérni vágyók a következő témákban fordulhatnak:

  • információk a hazai munkaerő-piaciról (munkaadók, bérek, foglalkoztatási formák),
  • álláskeresési technikák (állásinformációs források, önéletrajz-írási tanácsadás, próbainterjúztatás),
  • munkajogi kérdések (munkaszerződés tartalmi kritériumai, jogok és kötelezettségek),
  • lakhatás, szociális juttatások (pályázati lehetőségek, okiratok és bizonyítványok honosításával kapcsolatos segítségnyújtás),
  • egyéni vállalkozás indításának feltételei, lehetőségei (saját vállalkozás indításához szükséges információk, adózás).

 

Alapítványunk további tevékenysége:

  • információs oldal szerkesztése a visszatérést fontoló magyar fiatalok számára,
  • jogi/adminisztrációs tanácsadás,
  • személyes példák, sikertörténetek bemutatása,
  • szakpolitikai tanácsadás és érdekképviselet a hazatérést segítő intézkedések meghozatala érdekében,
  • Sikeres európai ’brain regain’ („agyak visszaszerzését” célzó) mintaprojektek hazai megvalósításának előmozdítása.

 

Honlapunkat eddig több mint százezren látogatták meg, köztük harmincezer külföldi magyar. Ez a felfokozott érdeklődés, a gerjesztett heves társadalmi és politikai vita, és eddigi eredményeink a fiatalok itthoni boldogulásának segítésében azt jelzi, hogy programunkra valós igény van. Ezért buzdítunk arra minden kivándorolt fiatalt, hogy keressék fel honlapunkat, ismerkedjenek meg a hazatérők történeteivel és forduljanak hozzánk bizalommal a dolgozzitthonatgyerehaza [dot] org (dolgozzitthonatgyerehaza [dot] org) címen, vagy más elérhetőségeinken!

 

„Nekünk fiataloknak természetes igényünk, hogy megkapjuk és megragadhassuk az esélyt egy boldog és teljes életre. Szeretnénk érvényesülni, sikeresek lenni, érdekes embereket és helyeket megismerni, barátokat szerezni, és egy nap megadni ugyanezt a lehetőséget a saját gyerekeinknek. Ezt a honlapot azért hoztuk létre, hogy segítsük a külföldet megjárt magyar fiatalokat a hazatérésben. Személyes tapasztalatunk, hogy az élet nevű játékot, bár néha kalandos itthon játszani, de végső soron megéri.”

 

Azbej Tristan, a Gyere Haza Alapítvány alapítója

Együttműködés az EMMI és a Gyere Haza Alapítvány között! Mit? Miért? Hogyan?
Együttműködés az EMMI és a Gyere Haza Alapítvány között! Mit? Miért? Hogyan?
Együttműködés az EMMI és a Gyere Haza Alapítvány között! Mit? Miért? Hogyan?
impresszum | kapcsolat