Gyere Haza Karrier Pont

Dolgozz, boldogulj itthon! Ingyenes karrier tanácsadással segítjük a hazatérésed és itthoni újrakezdésed.

Alapítványunk önkéntesei, a társadalmi párbeszéd elindításán és hasznos információk átadásán túl, tanácsadással kívánják támogatni a Magyarországon dolgozni kívánó, de jelenleg külföldön élő fiatalokat.

Tanácsadóinkhoz a hazatérni vágyók a következő témákban fordulhatnak:

 • Információk a hazai munkaerő-piaciról
  Munkaadók, bérek, foglalkoztatási formák
   
 • Álláskeresési technikák
  Állásinformációs források, önéletrajz-írási tanácsadás, próbainterjúztatás
   
 • Munkajogi kérdések
  Munkaszerződés tartalmi kritériumai, jogok és kötelezettségek
   
 • Lakhatás, szociális juttatások
  Pályázati lehetőségek, okiratok és bizonyítványok honosításával kapcsolatos segítségnyújtás
   
 • Egyéni vállalkozás indításának feltételei
  Saját vállalkozás indításához szükséges információk, adózás
   

Várjuk azon diplomás, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok megkeresését, akik hosszabb idejű külföldi tanulmányok vagy munkavégzés után úgy érzik, hogy szívesen vállalnának itthon munkát. Kérdéseiteket a dolgozzitthonatgyerehaza [dot] org címre várjuk.

 

Önkéntes szakértőink:

Csontos Sandra

Tréner, felnőttképzési specialista

"Felnőttképzést és HR-t tanultam az egyetemen, és a munkáim során mindkét végzettségemet alkalmam nyílt használni. Az elmúlt években több munkaerő-közvetítő cégnél is dolgoztam, főként toborzás és kiválasztás területen. Jelenleg szervezeten belüli tehetséggondozással foglalkozom, valamint képzéseket tartok. Szakmai szemléletemből és személyes érintettségemből adódóan is fontosnak tartom, hogy munkámmal a hazatérni szándékozók elhelyezkedését, kulturális visszaintegrálását segítsem."

 

Tőkés Fruzsina

Vállalkozás-fejlesztési referens

"Fiatalok vállalkozás-indításának segítésével foglalkozom. Hozzám lehet fordulni a vállalkozás-indítással kapcsolatos adminisztratív, jogi, pénzügyi kérdésekben, a rendelkezésre álló támogatások feltérképezésében. A tevékenységeim közé tartozik a Gyere Haza Alapítvány üzleti inkubációs programjának koordinálása is."  

 

Azbej Tristan

A Gyere Haza Alapítvány alapítója 

"Személyes tapasztalataim vannak arról, hogy milyn kihívásokkal és lehetőségekkel jár egy biztos külföldi megélhetést feladva hazatérni, és újrakezdeni Magyarországon. Az elmúlt években sokat foglalkoztam ifjúságügyekkel és ifjúságpolitikával: Erre alapozva, és a Gyere Haza Karrier Pont segítségével hazatértek példáját alapul véve adom át tapasztalatainkat a hozzánk forduló fiataloknak."

 

 

Gyere Haza Karrier Pont
Gyere Haza Karrier Pont
Gyere Haza Karrier Pont
impresszum | kapcsolat