A Gyere Haza Program egy éve a médiában

A Gyere Haza kezdeményezés a program második évében is számos média-megjelenéssel büszkélkedhetett. Következzen egy rövid áttekintés a megjelenéseinkről:

Azbej Tristan, a Gyere Haza Alapítvány alapítója, Sánta Áron, a budaörsi önkormányzati testület képviselője és Stágel Bence, országgyűlési képviselő közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy bővülhet a Gyere Haza Program.  A szervezők egy mintaprojektről is megállapodást kötöttek a budaörsi önkormányzattal, amellyel kapcsolatban Sánta Áron budaörsi önkormányzati képviselő annak a véleményének adott hangot, amelyszerint a nyelveket beszélő fiatalok nagy esélyekkel indulhatnak sikeres vállalkozások létrehozásában.

Azbej Tristan, a Gyere Haza Alapítvány életre hívója 2012 júniusában az ATV Egyenes Beszéd című műsorában adott interjút a Gyere Haza Program motivációjának megvalósításáról, a hazatérést segítő eszközök kezdeményezéséről – többek között a Fecskeház-programról, a kedvezményes lakhatás biztosításáról is. A cél olyan egyeztető fórumok kialakítása, melyeken részt vehetnek szakmai, ifjúsági szervezetek, és a nagyobb városok önkormányzati képviselői egyaránt. 

Tankó Márta, az Alapítvány szóvivője meghívást kapott az ATV Szabad Szemmel című műsorába, ahol a Tárki és a Milestone Intézet képviselőivel beszélgetett a fiatalok megnövekedett külföldre vándorlási kedvéről. Nem sokkal ezután pedig a Kossuth rádióban elemezte a témát Papp Magorral, a Magyar Rezidens Szövetség elnökével. Ezek az alkalmak hasznosak voltak, hogy a Gyere Haza program a hivatalos képviselőkkel tudjon kapcsolatba kerülni, és minél szélesebb körben találjon együttműködő partnereket.

Stágel Bence, a Gyere Haza kezdeményezést támogató IKSZ elnöke az M1 televízió Ma Reggel szeptemberi adásában ismertette, hogy a külföldön szerzett diploma kedvezményes honosításáról az oktatási államtitkárral tárgyalnak – valamint a program részéhez tartozik a programban résztvevő önkéntesek tanácsadása és a jogi ügyintézés is a felmerülő akadályok és problémák kezelése kapcsán. Majd ismét Azbej Tristan volt az MTV ma reggel című műsorának vendége, ahol 10 érv Magyarország mellett címmel készült vele riport.  

Foglalkozott a kezdeményezésünkkel több írott sajtótermék is, köztük a Hetek című hetilap: http://hetek.hu/hatter/201210/eletre_szolo_kalandtura. 

A gyerehaza.org honlapot több, mint nyolcvanezren látogatták meg az elmúlt évben, és ennek negyedét külföldön élő magyar fiatalok tették ki.

impresszum | kapcsolat