A Gyere Haza Program első fecskéi: "Jól tudom itthon hasznosítani a külföldön szerzett tapasztalatot".

Attiláék története: egy olyan házaspáré, akiknek a Gyere Haza Alapítvány és az IKSZ segített a sikeres hazatérésben.

 

Attiláék egy külföldi álláslehetőség által kerültek ki Franciaországba, melyet a feleségnek ajánlott fel egy fejvadászcég. A Gyere Haza Alapítvány segítségével mégis hazajöttek.

A kezdeti időszakban Attila nem tudott franciául, így odakint az első dolga volt nyelvet tanulni. Későbbiekben dolgozni kezdett, ahol el tudta sajátítani a szakmai fortélyokat, s ezzel a külföldi tapasztalattal fejlődni tudott a szakmájában. Egy idő elteltével azonban úgy érezte, eltávolodott a hazájától, így felvette a kapcsolatot honlapunk karrier-tanácsadóival és végül annak ellenére jött haza nejével, hogy a hazajövetelhez körülöttük sokan negatívan álltak hozzá. Véleménye szerint a magyar társadalom sajátossága, a pesszimizmus a kezdeményezésünk fogadtatásában is jelentkezik. Pedig a társadalomnak szüksége van arra, hogy a fiatalok hazajöjjenek, mert ha nem teszik, akkor nehéz jövő elé nézünk.

"A múltból is láthatjuk, Magyarország akkor fejlődött a legjobban, amikor valaki (pl. Széchenyi) külföldre távozott egy időre, s az ott szerzett tapasztalatait itthon is próbálta meghonosítani."

A Helyzet TV interjúja itt érhető el.

 

 

impresszum | kapcsolat