Fiatalok a politika központjában

Egy pontban egyetértenek a politikusok: Magyarország jövője szempontjából létfontosságú kérdés a fiatalok itthon tartása, valamint a már kivándoroltak hazahívása.

A különböző társadalmi csoportok, valamint az őket képviselő politikai csoportosulások eltérő figyelemmel és viszonyulással kísérik a gazdaság és a társadalom felmerülő kérdéseit. A miniszterelnök és az ellenzéki politikusok nyilatkozataiból azonban úgy tűnik, az ellentétes törekvések ellenére is egy pontban egyetértenek a két oldal képviselői; Magyarország jövője szempontjából létfontosságú kérdés a fiatalok itthon tartása, valamint a már kivándoroltak hazahívása.

Ez nem csupán demográfiai kérdés. A következő generációk magyarországi léte biztosítja a nemzet gazdasági hajtóerejét és a társadalmi rendszer kiszámíthatóságát is.  A kérdés tehát adott, a válaszok azonban különbözőek. Egy azonban biztos, a foglalkoztatás növelésére és munkahelyek teremtésére szükség van. A kormány részéről megkezdett munkahelyteremtő kezdeményezések, oktatást és foglalkoztatást érintő változások és tervezetek, valamint az Új Nemzeti konzultáció egyaránt ezen célok elérését szolgálják.

Reméljük, hogy a fiatalok hazahívása és itthon tartása a jelen politikai helyzetben nemcsak fontos területté, hanem a későbbi politikai kezdeményezések fontos kulcspontjává válik, ezzel biztosítva az ország fejlődését, növekedését és hosszú távú fennmaradását.

Forrás: http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/orban-barmeddig-megallunk-a-l...
 

impresszum | kapcsolat