Nő az igény a hazatérőkre

 

Gondolatok az "aranyat érő külföldi tapasztalotokról"... és arról, hogy hogyan szeretnénk segíteni

Személyzeti tanácsadóként nap, mint nap megtapasztalom, hogy mekkora a verseny a magyar munkaerőpiacon a tehetségekért. A magas kvalifikációt, nyelvtudást, tapasztalatot vagy vezetői készségeket igénylő állások betöltése egyre nehezebb, a fejvadászoknak pedig újabb és újabb módszereket kell találni a jó munkaerő felkutatására (szaknyelven ezt a folyamatot hívjuk sourcing-nak).

Amint arról egy korábbi bejegyzés is említést tesz, ha valaki hosszabb-rövidebb ideig külföldön élt, dolgozott vagy tanult, az jelentős előnyhöz juttatja. A világlátott munkaerőről azt tartják a HR szakemberek, hogy adaptívabb, rugalmasabb, széles látókörű, nem ijed meg a kihívásoktól, és legalább egy idegen nyelvet felsőfokon beszél. A gyerehaza.org indulása óta kiderült, hogy sokan vannak, akik ha nem is eltökéltek a hazatérést illetően, legalább számításba veszik ezt a lehetőséget is. Jelenleg nincs olyan csatorna, amelyen keresztül ezt a csoportot célzottan elérhetnék a potenciális magyar munkaadók.

A fenti gondolatot követve jó eséllyel állíthatjuk, hogy lenne igény egy adatbázisra, amelybe a még külföldön élő, de hazai munkavállalást fontolgató magyarok regisztrálhatnának. Egyelőre egy viszonylag egyszerű rendszeren gondolkodunk: önéletrajz feltöltése, alapvető preferenciák megjelölése, és egy hozzájárulás az adatkezeléshez. Ti mit gondoltok, lenne értelme egy ilyen adatbázisnak? Írjátok meg kommentben!

Kovács Péter

Személyzeti tanácsadó

Jo reggelt kivanok! en

Jo reggelt kivanok!

en szemelyszerint nagyon jo otletnek talalom!

Rendkivul fontos az informacio aramlas,manapsag nelkulozhetetlen.

en kixsivel tobb mint 10 eve jarom Europat es kezd egyre inkabb haza huzni a szivem.Jo volna ha kaphatnank egy kis utbaigazitast,tanacsokat..

tisztelettel

Debreczeni Balazs

Gyere Haza Karrier Pont

Tisztelt Debreczeni Balázs!

Ha az oldalon a „hírek és lehetőségek” fülre kattint, azon belül pedig a „Gyere Haza Karrier Pontra” további információkat kaphat a tanácsadással kapcsolatban. 

impresszum | kapcsolat