"Nyugodtabban és jobban érzem magam itt"

 

 

 

Peti története - egy percben

Mit csináltál ameddig külföldön éltél?

10 évet éltem Angliában, 11 éves koromtól, mivel a szüleim kiköltöztek. Iskolába jártam és egyetemre, valamint körülbelül egy évet dolgoztam is kint.

Hogyan érezted magad?

Nagyon nehéz volt az iskolai része az életemnek, mivel kesőn kerültem az évfolyamba és nem voltak túl befogadóak. Az egyetemi évek már sokkal jobbak voltak: Londonban jártam egyetemre és imádom azt a várost. Ha az ember huzamosabb ideig van ott, és megszokja a méretét, át tudja érezni a karakterét.

Miért döntöttél úgy, hogy hazatérsz?

Ez egy nagyon összetett döntés volt. Egyrészt 1 év alatt épitettem egy céget Angliában amit szerettem volna Magyarországon bőviteni, és ezt jobban meg tudtam tenni, mivel a munkaerő olcsóbb...még a magyar adó és járulékrendszer mellett is. Ezen felül Angliában sose tudtam igazán beilleszkedni, a legjobb barátaim is mindig vagy külföldiek vagy külföldön is tartózkodott angolok voltak... és harmadrészt a végső döntésben egy lánynak is szerepe volt: a magyar lányok különlegesek.

Hogyan teltek a hazatérés évei? Mivel foglalkozol most?

Épitem a céget amit Angliában kezdtem, és nagyon jól megy. Három alkalmazottam is van már. A szociális életem is sokkal jobb itt.

Megérte-e, és ha igen, akkor miért?

Anyagilag mégérte mivel a külföldön szerzett tudásomat igen hatásosan tudom itt kamatoztatni. Ezen kivül olyan emberek vesznek körül akikkel szivesen vagyok, sokkal nyugodtabban és jobban érzem magam itt.

Peti, 25 éves vállalkozó

impresszum | kapcsolat